За нас:

История

През далечната 1976г.  в град Харманли, България е основан завод за AC електродвигатели с име “ Димо Дичев“. След промените през 1997г. фирмата става частна собственост и се преименува на „Елпром Харманли АД“. Благодарение на куража, усилената работа и визията на управленския екип, следващите години фирмата се утвърждава като водещ производител на асинхронни електродвигатели в България. Компанията многократно увеличава продуктовото си портфолио и днес изделията на „ Елпром Харманли АД“ намират своето приложение в най-различни индустрии в повече от 30 държави по света.

 

През 2003 година фирмата основава втори завод в град Пловдив. Същата година холдингът, част от който е "Елпром Хармани" АД придобива дружество “Балканска Звезда“ в град Троян. То е изцяло интегрирано в системата на „Елпром Харманли АД“ .

 

Годините от 1997г. до ден днешен са белязани от успехи, модернизация и един неспиращ стремеж за усъвършенстване.

Приемствеността на ценностите, вижданията и амбициите на собствениците на фирмата бележат успешните пътища, по които компанията върви през последните 20 години и които осигуряват нейното бъдеще като устойчива организация.

 

Eлпром Харманли